Team Drake Blog:

Myter om Frankrike

Av Siren Drake

Vi kommenterer 5 myter om franskmenn og hvordan det er å gjøre business i Frankrike

Myte nr 1: Franskmenn er arrogante

Vi nordmenn tror kanskje at det er arroganse, men det er det ikke!

Mulige årsaker til slik adferd:

  1. De er stolte.
    Det har de jo all grunn til, både historisk, økonomisk, kulturelt og av det meste av andre grunner. Landet er fantastisk, maten er himmelsk, de har noen av de største poeter, forfattere, kunstnere og de har vunnet Nobel-priser innen de fleste kategorier – hallo!   Ikke rart de kan kjenne på stolthet over eget land.

  2. De er usikre selv
    De vet kanskje ikke så mye om deg, ditt land og din kultur, og du snakker muligens fort, om et emne de ikke føler seg hjemme i. Hvem vet, men det er en god grunn til å virke litt kort og avventende overfor fremmede.

  3. De vil ikke dumme seg ut.
    Franskmenn hater å miste ansikt, de vil heller holde seg i bakgrunnen enn å risikere å bli gjort narr av.

«Det hjelper å være imøtekommende og ”by-på-seg-selv»

Noen råd for å komme over denne følelsen:

1.  Lær litt om deres kultur. Still spørsmål og vis interesse for f.eks historie, eller et sted/kunst. Bruk gjerne eksempler fra egen historie og flett inn noen fellespunkter. F.eks er det mange som føler at de er etterkommere av vikinger og gjerne vil snakke om det. Utrolig mange franskmenn har vært på ferie i Skandinavia, flett inn noe om naturen og ting som er likt & ulikt oss i mellom,

2.   Prøv å snakke bitte-litt fransk.
Du er imøtekommende og ”byr-på-deg-selv”. Hvis begge parter tør å kaste seg litt utpå og prøve noe nytt, er det lettere å bli enige om at det ikke alltid er så lett å være utledning, etc, etc. Isen brytes fort!

3.  Ikke le av en franskmann!
Hold inne og pass på at du ikke ler eller latterliggjør motparten, da kan du være sikker på at den andre går i forsvarsposisjon og lukker seg for videre kommunikasjon. Da har du bare en ting å gjøre: Legg deg flat og be om unnskyldning.

Les mer på bloggen til en fransk i Norge: 

Og se hva en engelsk skriver om det å flytte til Paris: 

Les mer fra en brite som bor i Frankrike:

Les om alle 5 mytene her:

Legg igjen en kommentar