Villa LØKKA -Blogg

Drømmen om Huset

-lyden av Frankrike

Av: Siren Drake

«Lyden av det franske språket fikk meg til å drømme om at jeg en dag skulle kunne bo i Frankrike – og snakke fransk hver dag«

Drømmen om Huset

Lyden av Frankrike

Poupée de cire poupée de son; France Gall sang på radioen og jeg lovet meg selv at en dag skulle jeg lære meg fransk, dette vakre, syngende språket med de rullende r’ene.

Frelst etter tre uker

Tre uker på språkskole i Syd-Frankrike og saken var klar- jeg måtte bo i landet for å lære språket ordentlig. Utfordring var nå å finne en mulighet for å bo og oppholde seg lenge nok i landet til å lære meg å beherske dette nydelige språket.

FAKTA :

«Poupée de cire, poupée de son» 

vant Eurovision Song Contest 1965 for Luxembourg. Den ble fremført av den franske sangeren France Gall, og er skrevet av Serge Gainsbourg. Sangen ble en stor kommersiell suksess etter seieren, og den toppet VG-lista i Norge samme år.

Tittelen betyr ”Filledukke/voksdukke”

Veien fra drøm til virkelighet var lang

Det var ikke lett å realisere drømmen om å få i Frankrike.

Som ferdig utdannet siviløkonom, gikk jeg på jakt etter en mulighet for å komme meg sydover i Europa.
Etterhvert lyktes detiå få jobb som eksportstipendiat ved Eksportrådets kontor i Paris. I dag heter det Innovasjon Norge.  Jeg var ung og kom til ”Lysenes by” og ble tatt imot med åpne armer av de mange unge menneskene der. Ikke vanskelig å bli begeistret.  Byen med det store hjerte åpnet sin favn og viste meg sin magi – jeg ble raskt betatt !

Venner for livet

Venner var ikke vanskelig å få.  De inviterte meg til sine familier, sine landsteder, sine bryllup og fødselsdager.  Jeg fikk venner for livet som jeg fremdeles besøker og holder kontakten med.

Det franske lynnet smeltet sammen med mitt bergenske temperament og jeg ble for evig frankofil !

Det må bli Frankrike for meg

Huset med oliventrær og utsikt, kan bare ligge et sted i verden, i Frankrike !

For meg er det helt klart og uten tvil. 

Et bitte, lite alternativ kunne være et annet sted i verden med oliven, hav og fransktalende språk, f.eks Nord-Afrika.

Oliventre med moden frukt

INSPIRASJON:

Folk som samles rundt et matbord blir umiddelbart kjent og kommer i prat. Ulike måter å lage mat på, tradisjonelle matretter eller spesielle råvarer, er et flott samtaleemne. Samværet rundt et matbord er alltid godt. Vi slapper av og tar oss god tid. Praten går lett og her er det ingen kontroversielle tema som bør unngås.  Det beste er å møtes privat. På en restaurant der bordene står tett, er det lett å kome i prat med naboen – om du vil.

Velg mellom disse kategoriene:

Språkkurs i St.Raphaël:

Legg igjen en kommentar