Villa LØKKA -Blogg

Huset har fått sin endelige planløsning

Fordeling av husets funksjoner

Av: Siren Drake

 «Arkitekten har vært lydhør for våre ønsker og gitt oss en god og praktisk planløsning.. «

Liste med ønsker for planløsning

Under hele planleggingsprosessen har vi hatt en liste med ting som vi gjerne ville ha dekket når det gjaldt funksjoner i huset ( se innlegget her) Arkitekten fra Oslotre har virkelig vært lydhøre for våre ønsker, og de har gitt oss god og praktisk planløsning.

Under ser du selve huset, slik det kommer til å se ut fra sydfasaden. Les mer om selve utformingen i Kapitlet «Huset har fått sin endelige utforming»

Planløsning og utforming av Villa Løkka
Modell som viser utformingen av huset

Behov idag og for fremtiden

Vi ønsket oss en gjesteavdeling som det var mulig å skjerme av når den ikke var i bruk, samtidig ville vi ha en litt privat del i andre etasje der vi kunne trekke oss tilbake ved behov.  Vi har også tenkt på at behov kan endre seg over et langt livsløp, så det måtte være enkelt å gjøre tilpasninger i fremtiden. Vi ville ha ett bad med handicap-mål i underetasjen og ett separat gjestetoalett ved inngangen. 

Her er den endelige løsningen vi kom frem til, se på tegningene under.

Hovedinngangen fra gårdstunet har også lett adkomst til kjøkken og vaskerom via skyvedører, ellers er den naturlige veien å gå rett frem inn i oppholdsrommet. Gjesterommene har egne bad og store vinduer mot utearealene. Det nordlige gjesterommet har en mezzanin med plass til dobbeltseng.

Kjøkkenet er åpent mot stuen og har skyvedører i begge ender for å lette adkomst med pakker og varer, etc. Mot nord er det også utgang til en skyggefull terrasse under nøttetreet.

Det går en linje fra den nordlige utgangsdøren til en sydlig dør mot hagen. Ved å åpne skyvedørene til gjesterommet, vil lyset fra vinduene skinne gjennom til stuen.

Linjene vil forsterkes av at vi legger steinfliser i områder med mye tråkk og tre-parkett på resten. Steinflisene vil også gi en ønsket masse til bygget og hjelpe oss å regulere temperaturen i huset.

Trappen opp til etasjen kommer bak en vegg, og etter planen får vi en gasspeis inntil denne veggen nede i stuen. Dermed kan varmen og luften stige opp til over-etasjen der vi får et oppholdsrom og to soverom, samt vårt private bad.

Utgang til den store terrassen, der vi ser over pergola-taket og garasje-taket, hvis vi ikke går til balkongen og beundrer Pyreneene i sør.

Fra terrassen leder en svalgang til trappen på nordsiden som tar deg opp på takterrassen.

Garasjen blir som garasjer flest, plass til biler og oppbevaring av utstyr. I enden legges teknisk rom etc og utenfor kan man kjøle seg ned med en dusj.

I neste kapittel kan du lese om hvilke byggematerialer vi tenker oss å bruke.  Senere vil vi fortelle om uteområdene og hvordan vi tenker oss å disponere hagen.

Legg igjen en kommentar

Lukk meny