Villa LØKKA -Blogg

Reisen går Vestover

- vi besøker Bretagne

Av: Siren Drake

 «Livet er fullt av små og store drømmer – med litt tålmodighet og en god plan, er det mulig å realisere dem etterhvert«

Veien er målet - en plan og en reise

Reisen fortsetter på Vestkysten mot Bretagne

Vi fortsetter reisen på vestkysten, vi reiser til Bretagne.
Elementene kommer tett på deg når du kjører langs havet.  Du ser at havet er i bevegelse og det er stort, det er mye hav der ute.  Det er verdt å stoppe opp og ta det inn. Kysten kan ta pusten fra deg!

Atlanterhavet utenfor kaster kaskader av vann mot klippene og bølgene ruller mot stranden. Her er nesten ingen øyer som tar av for vind og vær, du får nærkontakt med naturen når du reiser til Bretagne!

 

FAKTA :

QUIBERON er navnet på kommunen som ligger ytterst på halvøyen med samme navn. Morbihanbukta på innsiden og Atlanterhavet utenfor gjør det værhardt for landstripe som er 14 km lang og bare 22m på det smaleste. Til vanlig bor det ca 5.000 mennesker der, men i ferietiden yrer det av turister fra fjern og nær. Forholdene er ypperlige for å fiske, bade, kite og surfe for den som våger seg ut i bølgene. Tidevannet er like imponerende som ellers på Vestkysten av Frankrike.

Historisk sus

Flere steder kjører vi forbi landskaper som er veldig forskjellige fra det vi ser hjemme. Her kan vi finne rester fra tidligere tider, da de hadde andre symboler for religion og tro.
Vi må føre oss nye ord, f.eks Menirer og Dolmen.  Det er store steinblokker fra eldgamle tider, minner som forteller om livet her så tidlig som i bronsealderen. Disse svære steinblokkene står ennå støtt i landskapet til undring og beundring.
Ett sted stoppet vi og kikk inn under den store blokken.
Der oppholdt folk seg og vi kan se rester av tegninger på veggene. Rommet er stort nok til at man kunne bo der, kanskje det var noen som hadde hjememt sitt i en slik stein-heller?

Det er mye å oppleve når man reiser til Bretagne.

Ferieparadis og tidevann

Den lange halvøyen som fører ut til Quiberon er et populært ferieområde. Hav på begge sider og mange hoteller og kaféer krydrer veien. Ute i havet ligger den store øyen Belle Ile, som kan nås med ferge.

Denne gangen dro vi ikke dit ut, det tar for lang tid og vi vil bli litt på Quiberon.

Det er fascinerende å studere båtene som ligger på tvers på sanden da vi gikk. Noen timer senere fløt de lett på vannet. Moloene var minst 10 meter høye. Du kan klatre ned til stranden på en stige langs kaien, eller vente på høyvann og hoppe rett i havet !

Vi gjorde som de lokale, tok med en bøtte og gikk på havbunnen og lette etter snegler.
Jeg tror det er vanskelig å kjede seg i disse omgivelsene. Jeg kan virkelig anbefale at du reiser til Bretagne. 

INSPIRASJON:

Havet gir utrolige flotte og ferske produkter til butikker og markeder. Kjøp ferske skalldyr og ta med til lunsj, middag, eller server som en liten aperitiff. Ferske kamskjell og blåskjell trenger bare en liten omgang med varmebehandling før de er klare til å spises.

Velg mellom disse kategoriene:

Nord-Vest i Frankrike /Bretagne

Legg igjen en kommentar