Team Drake Blog:

Salon SMARTH 2018

By Siren Drake

Besøk på SMARHT messen i Toulouse, 29-31 januar 2018

For femte gang møttes aktørene i Restaurant, hotell og matbransjen til stor messe i Frankrike’s fjerde største by, Toulouse hovedstaden i Regionen Occitanie.

Salon SMARTH 2018 består av tre store haller fullpakket med utstyr, maskiner, innredning, rådgivning, mat og drikke i alle tenkelige varianter.

Parallellt med utstillingen er det foredrag og innlegg fra bransjene og selvsagt konkurranser. To dager før åpning kom nyheten om Paul Bocuse’s bortgang , og det var mye snakk om hans store betydning for kokkekunsten og ikke minst for kokkenes anseelse i dette Gourmetmatens hjemland.

«It is our duty to give meaning to the life of future generations by sharing our knowledge and experience; by teaching an appreciation of work well done and a respect for nature, the source of all life; by encouraging the young to venture off the beaten path and avoid complacency by challenging their emotions.»

                                Paul Bocuse

Salon SMARTH 2018 

Et besøk på en slik stor messe tar tid, mye å se, mange smaksprøver og mye utstyr av interesse. Mange ting ser vi på SMAK messen her hjemme, men det er kanskje ikke så vanlig å se de store bilene som samtidig er salgsboder. Alle markeder på Kontinentet har dem, der finnes alt som trengs i et vanlig matutsalg, bare at det er på lasteplanet av bilen din. Flere leverandører tilbyr også mobile kjøkken-enheter og det virker som om ”kompakt” er på moten. Ikke dumt for den som vil innrede et funksjonelt kjøkken på liten plass og samtidig være sikker på at alt er i henhold til IKmat-forskriftene.

Gode råvarer står selvsagt i høysete, sous-vide tilberedning er mye brukt, og det vanket noen skikkelig gode smaksprøver med både sverdfisk og kongereker. Tilbehør med alger og rogn fra Flyvefisk var passe eksotisk og veldig godt.

.To konkurranser gikk samtidig i hver sin hall. Konditorene var i sving med sjokolade-nougat kake og etterpå var det sukkermasse dekorering av høy klasse. Tema for årets konkurranse var ”Tegneserier”. Dommerne tok det meget alvorlig, en av dem var kåret til ”Meilleur Ouvrier France 2016” – altså beste Fagarbeider, en tittel som henger svært høyt i Frankrike. Så, noen ”stjerner” var det altså å se… Den andre konkurransen var å presentere et fisk og skalldyr fat. Ikke snakk om å la noen bein være igjen i fisken, der i gården. Stor konsentrasjon, høyt tempo og imponerende presentasjon. Vinneren fikk sitt Poseidon Trofè. Gøy å se på, det inspirerer.

Noen morsomme innslag var det også, som den sykkelen der du tråkker deg til en frisk og nydelig fruktsmoothie!

Legg igjen en kommentar

Lukk meny