Villa LØKKA -Blogg

Reisen går Vestover

- St.Malô og tidevannet

Av: Siren Drake

Siren Drake

Daglig leder

Gründer og bedrfitsleder for MARTHA METTLIG, teambuilding og eventfirma med aktiviteter i Oslo og Paris

 “Livet er fullt av små og store drømmer – med litt tålmodighet og en god plan, er det mulig å realisere dem etterhvert

Veien er målet - en plan og en reise

Reisen fortsetter på Vestkysten av Normandie

Løp fra tidevannet, det kommer fort innover de langstrakte strendene!

I St.Malo var det nok av vann – det pøsregnet da vi kom, og selv med regnbukser og sjøstøvler, holdt det hardt å unngå å bli gjennomvåt i regnet og vinden. Flo og fjære endrer seg med månens stilling og da vi var der, var det nesten 10 meter forskjell. På det meste kan det bli opptil 12 meter forskjell! 

FAKTA :

TIDEVANNET er en følge av alminnelig gravitasjon og skyldes Månens og Solens tiltrekning på vannmassene i havet. Da tiltrekningen avhenger av avstanden, vil den være sterkere på den siden som vender mot Månen, og vannet vil da strømme mot det punktet som har Månen i senit. På den motsatte siden av Jorden vil tiltrekningen være svakere enn gjennomsnittsverdien, og her vil vannet strømme mot det diametralt motsatte punktet. Ettersom Jorden roterer, vil man så få to høyvann i døgnet.

Tidevannet

Vi visste at det var store tidevannsforskjeller på Normandie-kysten og Siren hadde vært på Mont St.Michel før – en by bygd på en høyde midt ute i vannet. Tidevannet trekker seg tilbake over de langstrakte strendene og der er mange meters høydeforskjell på lav-og høy-vann. Spennende å gå tur på stranden og se vannet komme nærmere og nærmere! Til slutt måtte vi nesten løpe for å komme inn på land – det gikk mye fortere enn vi hadde trodd.

INSPIRASJON:

Havet gir utrolige flotte og ferske produkter til butikker og markeder. Kjøp ferske skalldyr og ta med til lunsj, middag, eller server som en liten aperitiff. Ferske kamskjell og blåskjell trenger bare en liten omgang med varmebehandling før de er klare til å spises.

Høyvann og lavvann - landskapet endrer totalt karakter

Landskapet endrer fort karakter, små øyer forsvinner under vann. Mange er ute for å fange krepsdyr og snegler ved lavvann,  delikatessene ligger og vaker i vannkanten.

Velg mellom disse kategoriene:

Nord-Vest i Frankrike /Normandie

Siste kommentarer
  INSTAGRAM :
  • #17mai #brunch på #balkongen! En av de få dagene i pret hvor det er helt allright å starte med bobler... gratulerer med nasjonaldagen 🇳🇴🎉🍦🎼
  • Våren er her med flotte fruktblomster. Passer ekstra godt med noen deilige makroner på en kjølig ettermiddag.
Bilder kommer fra unsplash.com - stilig, ikke sant?
  • Speider etter det fine været i Frognerkilen #kongenmarina #søndagstur #fjordhygge
  • Stilig bar der hvilen kan falle på etter en travel dag på byen #oslostreetfood #lørdagettermiddag #bytur #forfriskning
  HVEM ER VI ?
  HVEM ER VI ?

  Siren & Jan Reidar

  Vil du vite mer om oss?

  Kontakt informasjon

  • Adresse:" La Guinguette" 58 av de Toulouse, 31380 Carbonne, Frankrike
  • Webside Sirenmarthamett.com