Villa LØKKA -Blogg

Jakten på Tomten

-Tomten ligger på "Løkka"

Av: Siren Drake

 «På en gul Post-It lapp i vinduet stod det:  Tomt ledig .

Jakten på tomten

Jakten på den ideelle tomten tok sin tid. Det dro seg mot 1,5 år siden vi begynte å jakte helt konkret på et objekt.

Våre venner oppmuntret oss og sa at vi måtte holde ut og ikke gi opp.  Vi kom til å føle det på oss når det rette objektet dukket opp – det var bare å fortsette jakten.

Gul lapp i vinduet

Og ganske riktig, tilfellet spilte på lag med oss en dag:

Den lokale mureren skulle gjøre et oppdrag for våre venner og jeg sto og ventet utenfor kontoret hans mens de diskuterte et par konkrete ting innenfor.

En liten gul post-it lapp fanget min interesse; Tomt ledig, ta kontakt.

Jeg stakk hodet inn og pekte på lappen, hva er dette for noe? Jo, en bekjent hadde akkurat bestemt seg for at han ville selge det siste stykket av et større område rett her oppe i veien. Ville vi se det?

Kjøpet er beseglet med et håndtrykk

Det ville vi og det gjorde vi, og det viste seg å være helt perfekt !

Tomten ligger sentralt i byen, akkurat passe langt fra alt. Ingen spesielle restriksjoner på hva som kunne bygges, her er det tilgang til vann og kloakk. Tomten er flat og fin og best av alt; et utsiktspunkt mot fjellene!  
I mars 2018 tok vi selgeren i hånden og var enige om at vi skulle kjøpe tomten og bli hans nye naboer.

La Guinguette heter den lille stikkveien som fører inn til vårt stykke, og det ble arbeidstittelen på prosjektet. Det betyr for øvrig ”Fest” eller ”Samlingssted”. For oss blir prosjektet hetende «Løkka» og huset blir Villa Løkka.

Tomten ligger på Løkka

Konseptutvikling

Generelt

Hvis det er mulig, vil vi bygge et moderne trehus som puster og kan produsere sin egen energi. Aller helst skal huset være vedlikeholdsfritt og kunne stå i minst tredve år uten at vi må foreta større utbedringer. Huset skal være tilpasset oss og våre behov, og kunne leve med oss inn i fremtiden.

Livsløpstankegang

Vi planlegger med soverom både oppe og nede. Det ene badet i underetasjen får handicap-mål, og huset blir laget uten dørterskler og trinn.

Avstanden mellom Oslo og Toulouse er selvsagt store, men ikke uoverkommelige, og vi håper og tror at familie og venner skal få lyst å besøke oss mer enn bare en gang.  For oss er det viktig å legge til rette for at gjestene føler seg velkommen og at de faktisk ikke forstyrrer oss for mye.

Soner og vedlikehold

Stikkordet har vært å tenke på soner. Ulike soner inne i huset og ute i hagen. Med soner blir eiendommen fleksibel, interessant og allsidig.

Vedlikehold er et viktig punkt på listen. Gjennomtenkt material-valg betyr mye for hvor lenge du kan beholde huset helt og pent uten at det må skiftes ut. Likeså at man planlegger for gode og lure løsninger. Vår filosofi er at det lønner seg å legge litt mer i valgene i starten og heller få tilbake investeringen over tid.

Bærekraft

Bærekraft er mer enn et fint ord og med et trehus har vi allerede en god start på miljøregnskapet med null-karbon utslipp.  Dette gir inspirasjon til å tenke miljø over hele linjen. Kortreiste varer og tjenester er bra for alle, det gir oss materialer som passer inn i nærmiljøet og samtidig kan vi bruke lokale folk som kjenner klima, kultur og forhold som er godt for oss å ta hensyn til. Dessuten er det en glede å kunne dele et så flott prosjekt med folk rundt oss.

Energi

Energi er et eget kapittel. På samme måte som i Norge, koster energi stadig mer og representerer en stor del av driftskostnadene ved et hus. Vi er så heldige å ha minst 300 soldager på tomten, pluss en brønn med vann av god kvalitet. Jordsmonnet er godt, her har det vært dyrket grønnsaker i mange år og det ligger godt til rette for alle typer vekster.  Vi ønsker å bruker disse ressursene til å bli så selvforsynt som mulig.

VILLA LØKKA

Vi har laget en ny logo for prosjektet

Løkka er både «Lykken» og stedet der vi kan treffes og være sammen – litt som «La Guinguette» betyr på fransk.

Velg mellom disse kategoriene:

CARBONNE Center, Haute Garonne

Tomten ligger på Løkka
Tomten på Løkka, sett mot syd

Legg igjen en kommentar