Villa LØKKA -Blogg

Valg av arkitekt

- Vi valgte Oslotre AS

Av: Siren Drake

 «Vi var veldig opptatt av å finne en arkitekt som hadde erfaring med å bygge med tre og vi kontaktet flere velrennomerte norske arkitektfirma…»  

Valg av arkitekt til huset

Erfaring med massivtre

I Frankrike er regelen at alle byggeprosjekt over 150m2 må ha en arkitekt. Det finnes mange tradisjonelle trehus i Frankrike, og i området vårt finnes flere firma som bygger med tømmer og setter opp trehus. Vi ønsker å bygge med massivtre (CLT), og det er foreløpig mest vanlig å bruke i offentlige bygg. Massivtre har vært på markedet i Mellom-Europa siden midt på 1990-tallet , og er også mye brukt i Norge. Det finnes mange fine eksempler på skoler og store bygg, og vi har etterhvert fått flere private prosjekter bygget med massivtre.

Siden vi bor i Oslo og er mest komfortable med å snakke om slike ting på vårt eget språk, var det naturlig for oss å se etter en norsk arkitekt som ville samarbeide med oss om prosjektet vårt.

Vi var veldig opptatt av å finne en arkitekt som hadde erfaring med å bygge med tre og vi kontaktet flere velrennomerte norske arkitekter.  Vi hadde møte med flere firma før vi valgte Oslotre AS som partner.

Arkitekt Oslotre AS

Oslotre AS er et ungt firma, men likevel en av pionerene på trearkitektur og trekonstruksjon i Norge. Firmaet var allerede involvert i bygging av Norges største kontorbygg i massivtre på ValleHovin –  Valle Wood.

Jan Reidar kjente grunnleggeren, Jørgen Tycho, og vi kom raskt i gang med diskusjoner om egenskapene ved ulike tresorter og hva man kan gjøre for å få et så miljøvennlig hus som mulig.

Under ser du et bilde av hele gjengen som jobber for Oslotre, de er på et byggeplass-besøk på HoHo i Wien. Foran, i midten, verten, R.Woschitz.

Du kan lese mer om Oslotre AS på deres hjemmesider, eller følge dem på Facebook.

Vi fikk tillit til at de kan gjøre en god jobb for oss og de ga oss et attraktivt tilbud. Dette har så langt vist seg å holde stikk. Vi har hatt et godt og konstruktivt samarbeid med dem. Arkitektene har så langt bidratt med innspill som vi tror er gunstige for oss på lang sikt og som oppfyller våre ønsker om fleksibilitet og personlige løsninger.

En felles interesse for oss er å bruke lokale produkter og tjenester der det er mulig og også at huset etterlater seg så lite karbon-avtrykk som mulig.  Oslotre har bygget designet på våre ideer om hvordan huset skal være. Les mer om konseptet vårt ved å klikke her:

Arkitekt Oslotre AS
Arkitekt Oslotre AS
Oslotre Logo
Moritz Groba, arkitekt
Arkitekt Oslotre AS
Oslotre Logo

Arkitekten må være godkjent i Frankrike

Mye er likt i Frankrike og Norge, noe er selvsagt forskjellig, men det er jo bare litt mer komplisert når man bygger i et fremmed land.  Avstanden bidrar til at ting tar lenger tid, og selv om Siren snakker flytende fransk, er det ikke så lett å sette seg inn i alt mulig på et fremmed språk.

En annen liten snag – som kom frem i dagen sånn litt etterhvert – for å kunne levere inn  byggesøknad, må arkitekten være godkjent i Frankrike.

Vi startet prosessen – lastet ned skjema, ringte, snakket, lurte, ringte igjen, og begynte å samle inn dokumenter. Hauger av dokumenter. Og så var det forsikring. Det begynte å ta mye tid og det kom til å bli kostbart.

Valg av samarbeidende arkitekt

Ingen tvil, vi trengte en lokal, godkjent arkitekt som kunne samarbeide om prosjektet.

Under et annet møte i Toulouse den høsten, satt Siren tilfeldigvis ved siden av en hyggelig kar som viste seg å være arkitekt med erfaring fra å bistå utlendinger med byggeprosjekter. Et raskt møte kom i stand, nå kjente vi til irrgangene og hva som var nødvendig, og dermed var avtalen gjort og samarbeidet med arkitekt Jérôme Benet begynte like etter.

Emmanuelle Gerard, Jérôme Benet, Lucie Rumeau
Arkitekt BENET & SCOTT
Jan Reidar, Siren, Jérôme Benet

Legg igjen en kommentar